Adventure Camp Murter (Engleski + Jedrenje)

Dodatne informacije

Country

Croatia

Language

English

Professors

Native speakers

Age

13-19

Dates

21.8.-11.9.2021.

Opis

Adventure Camp Murter (Engleski + Jedrenje)

Američki adventure kamp engleskog na Murteru uz jedrenje

Blue Butterfly jedrenje i ljetni kamp engleskog jezika 13+

Datumi: 21.8.-11.9.2021.

Nauči engleski jezik  i uživaj u suncu, kristalno čistom moru i jedrenju!

Međunarodni ljetni kamp engleskog jezika i kulture unaprijedit će vaše znanje, omogućiti vam da provedete bezbrižno ljeto uz učenje, druženje i zabavu!

Upoznaj hrvatsku obalu – Dalmaciju i njenu ljepotu, povijest, priče i legende. Ne zaboravi probati lokalnu kuhinju.

Murter – mali sjevernodalmatinski otok u blizinu Šibenika. Otok je povezan s kopnom kratkim mostom u Tisnu. Većina je otoka prekrivena starim maslinama i smokvama. Tijekom ljeta na Murteru obitava veliki broj turista. Murter je smješten na odličnoj poziciji u Sredozemnom moru otkuda je lako organizirati izlete diljem dalmatinske obale.

Smještaj je organiziran u apartmanima s punim pansionom i nadzorom iskusnog osoblja.

Smještaj se nalazi blizu plaže i blizu centra grada.

Program jedrenja + učenja engleskog jezika – (subota-subota)

Teorija i praksa – škola jedrenja (osnove)

Škola osnova jedrenja osmišljena je za sve one koji su, bilo prema pričama drugih ljudi, bilo prema promatranju drugih sretnika, osjetili da vjetar, jedro i more mogu pružiti jedinstveno zadovoljstvo. Zadovoljstvo koje nije moguće opisati riječima, već se treba doživjeti na vlastitoj koži. Ljepote jadranske obale bile bi neiskorištene, da se škola zadovoljila samo učenjem jedrenja. Naša obala svakom posjetiocu omogućuje nešto neobično i rijetko – istinski susret s morem. U takvom okruženju škola jedrenja morala je prerasti u školu života na moru.

  • Cilj tečaja: prilagoditi se vjetru, moru i životu na jedrilici, upoznati osnovne tehnike jedrenja i shvatiti temeljnu logiku ponašanja nautičara na moru
  • Uzrast 13 do 19 godina s pismenim dopuštenjem roditelja
  • Prethodno znanje nije potrebno
  • Minimalni uvjeti: plivačke sposobnosti i spremnost za tjelesne aktivnosti
  • Stečene vještine: osnove kormilarenja, rukovanje jedrima, sudjelovanje u svim poslovima na jedrilici
  • Akvatorij jedrenja: akvatorij otoka Murtera
  • Oprema: Jedriličarske rukavice, dva para obuće (brodarice, tenisice ili druga obuća koja ne proklizava), majice kratkih i dugih rukava, kratke i duge hlače, kreme za zaštitu od sunca visokog zaštitnog faktora, kape ili šešire, sunčane naočale, sredstva za osobnu higijenu, kupaći kostim, sredstvo protiv komaraca

Adventure Camp Murter (Engleski + Jedrenje) 7 Adventure Camp Murter (Engleski + Jedrenje) 8 Adventure Camp Murter (Engleski + Jedrenje) 9

Osnove jedrenja 

Osnove jedrenja za početnike koji nisu nikad jedrili prije i koji žele provesti aktivan odmor.

U 30 godina postojanja i iskustva, dobili smo povjerenje više tisuća polaznika koji su se kontinuirano vraćali i jedrili s nama. Neki od njih su postali instruktori jedrenja, a apsolutno svima je jedrenje postalo stil života.

Voditelji tečajeva i programa, instruktori škole, odgovorni za realizaciju programa, jedrili su tisuće milja, a svojim iskustvom jamče najvišu kvalitetu prenošenja jedriličarskog znanja i iskustva. U toku svog postojanja škola jedrenja je stekla ugled i iskustvo kojim se može mjeriti s najpoznatijim svjetskim školama. Rado ističemo da smo certificirani RYA trening centar (Royal Yachting Association), koji nudi međunarodno certificiranje jedriličara po posebno razvijenim programima.

Jedrenje za početnike

Nauči teoriju jedrenja iz naših priručnika prije nego što otisneš na pučinu. Priručnici su napisani na hrvatskom i na engleskom jeziku. Nakon ovladavanja teorijom, vrijeme je za jedrenje i praktično korištenje svih novonaučenih vještina. Naši profesionalni instruktori vodit će te kroz proces učenja, dok ćeš u isto vrijeme uživati u prijateljskoj atmosferi, upoznat ćeš nove zanimljive ljude te se dobro zabaviti. Naučite ćeš nove vještine upravljanja te sudjelovati u svakodnevnoj rutini života na brodu.

Program jedrenja namijenjen je za sve starije od 13 godina (uz potpisani pristanak roditelja).

Uvjet upisa su odlične plivačke vještine te dobra fizička sprema.

Što ćeš naučiti na tečaju jedrenja za početnike?

Tečaj ćeš započeti učeći imena dijelova broda na engleskom jeziku. Naučit ćeš osnove uprvljanja i kretanja broda, kako podići jedra, gdje i kada svaki pojedini član posade u određenom trenutku treba biti i što treba raditi. Naučit ćeš kakva jedra postoje, kako ih koristiti te kako ih upravljati s obzirom na vjetar.

Jedrenje za napredne!

Već si jedrio? Prvi jedriličarski koraci su iza vas. Vrijeme je za naučiti više. Ovaj tečaj donosi nadogradnju osnovnih jedriličarskih znanja, a cilj mu je prilagoditi se akvatoriju jedrenja,  vremenskim prilikama, te  kroz naprednije jedrenje ponoviti znanje stečeno na osnovnom tečaju jedrenja. Napredna škola jedrenja naučit će vas klasičnoj navigaciji (terestrička), jedriti sa spinakerom te pristajati na motor.

Ruta jedrenja

Lokalne vode otoka Murtera.

Vode otoka: Zlarin, Prvić, Kaprije, Žirje i zapadna strana otoka Murter prema Kornatima.

Sigurnost je naš prioritet!

Adventure Camp Murter (Engleski + Jedrenje) 10 Adventure Camp Murter (Engleski + Jedrenje) 11 Adventure Camp Murter (Engleski + Jedrenje) 12

VIKEND-IZLETI:

Izlet: Šibenik i Sokolarski centar – poludnevni izlet. Cijena uključuje: prijevoz, vodiča, ulaznicu, predavanje (minimalno 15 plaćenih) -360 kn

Šetat ćemo ulicama i stepenicama Šibenika, pripovijedati legende o gradu i njegovim stanovnicima. Kada dođemo do katedrale Sv. Jakova, još jedne znamenitosti koja je od 2000. godine pod zaštitom UNESCO-a, čut ćemo nevjerojatne priče o njezinom nastanku te posjetiti krstionicu s lokalnim vodičem. Sokolarski centar smješten je u borovoj šumi u srcu mediteranske divljine, samo 7 kilometara od Šibenika. Sokolarski centar je obavezno odredište za sve one koji žele osjetiti divljinu i avanturu. Za posjetitelje je pripremljen poseban program u kojima ćete moći uživati u ljepoti sokola i sova i gledati se “oči u oči” s ovim nevjerojatnim nebeskim lovcima. Slobodno vrijeme za piće i suvenire.

Izlet: NP Krka – poludnevni izlet. Cijena uključuje: prijevoz, vodiča, ulaznicu (minimalno 15 plaćenih) – 380 kn

Nacionalni park “Krka” smješten je na području Šibensko-kninske županije i obuhvaća površinu od 109 km² najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. Najposjećeniji dijelovi NP Krka su Skradinski buk i Roški slap. Skradinski buk je jedna od najpoznatijih prirodnih znamenitosti Hrvatske.

Izlet: Nin – Zadar – cjelodnevni. Cijena uključuje: prijevoz, vodiča, lokalnog vodiča, ulaznicu za Muzej iluzija, lunch-paket (minimalno 15 plaćenih) – 430 kn

Nin je jedan od najstarijih hrvatskih kraljevskih gradova. Posjetit ćemo povijesni centar grada koji je pun rimskih ostataka. Vidjet ćete stara gradska ulazna vrata, repliku ratnog broda iz 11. stoljeća i još mnogo znamenitosti. Zadar ćete obići uz pratnju lokalnog vodiča. Posjetit ćete najpoznatije zadarske znamenitosti: crkvu Sv. Donata, ulicu Kalelarga, Pozdrav suncu i morske orgulje, dvije moderne instalacije koje povezuju ljude i prirodu. Posjetit ćete i Muzej iluzije.

Izlet: Split -Trogir – cjelodnevni izlet. Cijena uključuje: prijevoz, vodiča, lunch paket (minimalno 15 plaćenih) – 470 kn

Povijesni centar Trogira pod zaštitom je UNESCO-a od 1997. godine. Lokalni vodič vodit će nas kroz uske trogirske ulice do najpoznatijih znamenitosti grada: gradskih palača, katedrale sv. Lovre s najprepoznatljivijim portalom ovog dijela Europe koji potječe iz srednjeg vijeka. Nastavit ćemo izlet prema Splitu. Sastat ćemo se s lokalnim vodičem i posjetiti povijesni centar grada. Posjetit ćemo Dioklecijanovu palaču iz rimskih vremena, koja je pod zaštitom UNESCO-a od 1979. godine.

Cijena u kunama/po osobi

ENGLESKI + JEDRENJE (1 tjedan)

Redovna cijena: 13.700 kn

Cijena uključuje:
– 20 lekcija engleskog jezika (jedan tjedan) u grupama do 12 učenika (poslijepodne)
– tečaj jedrenja (jedan tjedan) u grupama do 6 polaznika (od 10.00 do 13.00 sati)
– verificirani certifikat engleskog jezika Učilišta Amor Lingua
– verificirani certifikat jedrenja RYA
– smještaj u rezidenciji s punim pansionom (doručak, ručak, večera)
– društvene, kulturne i sportske aktivnosti
– 24-satni nadzor iskusnog osoblja
– materijali za učenje
– testiranje razine znanja jezika

Cijena ne uključuje:
– zrakoplovnu kartu
– prijevoz
– druge usluge koje nisu spomenute u itinereru

Plaćanje

  • Kreditnom karticom
  • Transakcijskim računom

Dodatne informacije

Country

Croatia

Language

English

Professors

Native speakers

Age

13-19

Dates

21.8.-11.9.2021.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Adventure Camp Murter (Engleski + Jedrenje)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Contact Us